Nieuws uit de sector

Certificeringen

chnas

nieuws

Actieve ruisonderdru

Actieve ruisonderdru

2022-06-18

Draadloze bluetooth ruisonderdrukkende hoofdtelefo...

Laser 4K UHD-project

Laser 4K UHD-project

2022-06-18

Shenzhen 4K projector leverancier ontwikkeld ultra...

Mini draagbare proje

Mini draagbare proje

2022-06-18

De eerste mini-PC en projector twee-in-één product...

Bluetooth-hoofdtelef

Bluetooth-hoofdtelef

2022-06-18

De V10 actieve ruisonderdrukking Bluetooth hoofdte...

Draadloze roterende

Draadloze roterende

2022-06-18

Draadloze bluetooth apparaat muis 2.4G + Bluetooth...

Draadloze Bluetooth

Draadloze Bluetooth

2022-06-18

De draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon heeft een act...

Drievoudig vouwbaar

Drievoudig vouwbaar

2022-06-18

Onderhoudsinstructies: Bewaren bij kamertemperatuu...

Draagbaar Mini draad

Draagbaar Mini draad

2022-06-18

Van de onbekende zo eenvoudigGebruikt voor mobiele...

Neem contact met ons op

Hotus Technology (Shenzhen) Co., Ltd.
Tel:+86-18922879583
Skype:bc@hotus.cn
E-Mail:rlouise@hotus.cn
Add: 4e verdieping, tweede gebouw, Bailian Smart Equipment Industrial Park, Fuyong Town, Baoan District, Shenzhen, Guangdong, China
Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op, wij geven u de beste service!
Contact nu

Wat is DLP, 3LCD, CRT ?

2022-06-18

Bij de aankoop van projectoren zien we meestal de woorden DLP, 3LCD, en soms CRT. Waar staan deze voor? Laten we eens kijken naar de betekenis achter deze woorden:


De projector heeft sinds zijn ontstaan drie series projectoren gevormd:

* DLP (Digitaal Verlichtingsproces) Projector

* 3LCD (Liquid Crystal Display) LCD Projector

* CRT (Cathode Ray Tube) Kathodestraalbuis Projector


微信图片_20220528152104.jpg


* DLP Projector

DLP is de afkorting van "Digital Light Processing", wat betekent dat deze technologie eerst het beeldsignaal digitaal moet verwerken, en dan het licht moet projecteren. Het is gebaseerd op de digitale micro-spiegel component, DMD (Digital Micro-mirror Device), ontwikkeld door TI (Texas Instruments) om de technologie van visuele digitale informatie weergave te voltooien.


Meer specifiek maakt de DLP-projectietechnologie gebruik van een digitale micro-spiegelwafer (DMD) als het belangrijkste verwerkingselement om het digitale optische proces te realiseren.


* 3LCD Projector

Het principe van de driedelige LCD-paneelprojector is dat het optisch systeem het sterke licht door de bundelsplitser stuurt om drie RGB-lichten te vormen, die respectievelijk door de RGB-driekleurenpanelen met vloeibare kristallen worden gestuurd. 


De signaalbron ondergaat AD-conversie en de modulatie wordt toegevoegd aan het vloeibaar-kristalpaneel. Vervolgens wordt het openen en sluiten van de eenheid met vloeibare kristallen geregeld, waardoor het optische pad wordt aan- en uitgeschakeld. 


Het RGB-licht wordt tenslotte geconvergeerd in het prisma en door de projectielens op het scherm geprojecteerd om een kleurrijk beeld te vormen.De technologie van 3LCD is in handen van Epson en Sony. De projectoren die gebruik maken van 3LCD-technologie op de markt zijn voornamelijk van Epson.


* CRT Projector

CRT is de afkorting van Cathode Ray Tube. Als beeldvormingsapparaat is het de vroegste en meest gebruikte weergavetechnologie.


Deze projector kan de ingangssignaalbron ontleden op het fosforscherm van drie CRT-buizen van R (rood), G (groen) en B (blauw). Onder hoge druk zenden de fosforen licht uit, waarna het systeem kleurenbeelden vergroot, convergeert en op een groot scherm weergeeft. Het optische systeem en de CRT-buis vormen een projectiebuis. De zogenaamde drieschots projector is een projector die bestaat uit drie projectiebuizen. Het wordt ook wel een actieve projectiemethode genoemd vanwege het gebruik van een interne lichtbron.


Vanwege het ingewikkelde debuggen van projectoren die gebruik maken van CRT-technologie en het enorme volume en gewicht, wordt deze CRT-technologie momenteel steeds minder gebruikt. Thuisprojectoren worden meestal gebruikt met 3LCD en DLP beeldtechnologieën.