Nieuws uit de sector

Certificeringen

chnas

nieuws

Actieve ruisonderdru

Actieve ruisonderdru

2022-06-18

Draadloze bluetooth ruisonderdrukkende hoofdtelefo...

Laser 4K UHD-project

Laser 4K UHD-project

2022-06-18

Shenzhen 4K projector leverancier ontwikkeld ultra...

Beste Smart Touch In

Beste Smart Touch In

2022-06-18

Hoe ziet een interactieve aanraakprojector met uit...

Bluetooth-hoofdtelef

Bluetooth-hoofdtelef

2022-06-18

De V10 actieve ruisonderdrukking Bluetooth hoofdte...

Draadloze Bluetooth

Draadloze Bluetooth

2022-06-18

De draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon heeft een act...

Drievoudig vouwbaar

Drievoudig vouwbaar

2022-06-18

Onderhoudsinstructies: Bewaren bij kamertemperatuu...

Draagbaar Mini draad

Draagbaar Mini draad

2022-06-18

Van de onbekende zo eenvoudigGebruikt voor mobiele...

Window10 mini pc pro

Window10 mini pc pro

2022-06-18

Een product voor zakenmensen dat de functies van e...

Neem contact met ons op

Hotus Technology (Shenzhen) Co., Ltd.
Tel:+86-18922879583
Skype:bc@hotus.cn
E-Mail:rlouise@hotus.cn
Add: 4e verdieping, tweede gebouw, Bailian Smart Equipment Industrial Park, Fuyong Town, Baoan District, Shenzhen, Guangdong, China
Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op, wij geven u de beste service!
Contact nu

Wat is het verschil tussen de Long-throw, Short-throw en Ultra-short-throw van een projector?

2022-06-18

Voordat we een projector kopen, moeten we overwegen waar de projector zou worden geïnstalleerd? Kopen we hem voor thuis of voor zakelijk gebruik? Is de ruimte relatief smal of breed genoeg? Bovendien, hoe te worden geïnstalleerd zou het apparaat het beste projectie-effect laten zien? Als u de bovenstaande twijfels beter wilt oplossen, kunnen we verwijzen naar de belangrijke indicator van de projector - de Throw Ratio.


hotus projector H2.jpg


# Waar heeft de throw ratio van de projector voornamelijk mee te maken?

De projectieverhouding is voornamelijk gerelateerd aan de projectieafstand en de geprojecteerde schermbreedte.


 * De projectie afstand is de afstand in rechte lijn tussen de projector en het scherm/witte muur.


* De geprojecteerde schermbreedte, is de afstand van de linker- naar de rechterkant van de geprojecteerde beelden op het scherm/de witte muur.


* De projectieverhouding is de verhouding tussen de projectieafstand en de breedte van het scherm.


Hoe kleiner de projectieverhouding van de projector zelf, hoe groter de breedte van de geprojecteerde beelden.


hotus Ultra-short-throw projector HT2500.jpg


# Wat is het verschil tussen de Short-Throw, Ultra-Short Throw en Long-Throw van een projector?


Over het algemeen wordt ervan uitgegaan dat een short-throw lens een short-throw lens wordt genoemd wanneer de throw ratio minder dan 1:1 bedraagt, en een ultra-short-throw lens wanneer deze minder dan 0,6:1 bedraagt. Het belangrijkste verschil tussen beide is het verschil in projectieafstand dat vereist is voor geprojecteerde beelden van dezelfde grootte. Om specifiek te zijn,


 * De projector met lange projectieafstand, in de veronderstelling dat we een geprojecteerd scherm van 100 inch willen hebben, vereist gewoonlijk een projectieafstand van meer dan 6 voet (ongeveer 1,9 meter), en vereist over het algemeen een ruimte die groot genoeg is om hem te gebruiken.


* De projector met korte projectieafstand, in de veronderstelling dat we een scherm van 100 inch willen projecteren, waarvoor gewoonlijk een projectieafstand van ongeveer 1,3 meter nodig is. Dit soort toestel is meer geschikt voor vergaderzalen of klaslokalen.


* Ultra-short-throw projector (UST), het vereist meestal ongeveer 15-20 inches (ongeveer 0,5 meter) om een 100-inch scherm te projecteren. Het is geschikt voor kleine plaatsen zoals slaapkamers, woonkamers, en outdoor reizen RVs. 


Daarom hangt de keuze voor een long-throw projector of een short-throw projector voornamelijk af van de gebruiksomgeving en de ruimte van de projector. Als u een relatief groot projectiescherm wilt hebben en tegelijkertijd de installatieruimte groot genoeg is, kunt u met een gerust hart kiezen voor een projector met lange projectieafstand. En als u een groot scherm wilt, maar de installatieruimte is beperkt, dan moet u voorrang geven aan short-throw of ultra-short-throw projectoren. In het algemeen kan het aanpassingsvermogen van short-throw projectoren sterker zijn dan dat van long-throw.


De projectieverhouding van de 4K HD laser TV UST projector van Hotus company is 0,233:1. Wanneer een 60-inch projectiescherm nodig is, hoeft de projectieafstand slechts 12 inch (ongeveer 0,31 meter) te zijn, en het 120-inch projectiescherm, 24 inch (ongeveer 0,61 meter). 


微信图片_20220528152104.jpg


# Enkele voor- en nadelen van short throw projectoren


* Voordeel 01-

Het is vooral geschikt voor gebruik in het bedrijfsleven en het onderwijs, omdat er minder kans is dat de presentator de projectie kan blokkeren wanneer hij probeert te presenteren. Dat betekent dat de projector niet in het midden van het publiek hoeft te worden geplaatst of heel ver weg van het publiek.


* Voordeel 02-

Als een short-throw projector dicht bij het plafond gemonteerd moet worden, kan het voordelig zijn om de short-throw projector te gebruiken om objecten aan het plafond zoals ventilatoren, luchtroosters, of lichtarmaturen te vermijden.


* Nadeel 01-

De meeste short throw projectoren hebben geen zoomfunctie. Bij het installeren van de projector moet erop worden gelet dat het apparaat op het juiste afstandspunt wordt geïnstalleerd. De Mini Windows H2 projector, HT1500 Interactieve projector, HT2500 4K laser TV van Hotus, ze hebben allemaal een auto zoom functie, zodat de gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het veranderen van de focus.


* Nadeel 02-

Verlichtingssterkte uniformiteit. In feite zijn de meeste projectoren beelden waarvan de hoeken niet zo scherp zijn als het midden of de tegenoverliggende hoeken. Met de ontwikkeling en volwassenheid van de technologie in de afgelopen jaren, is het sterk verbeterd. Mini Windows H2 projector is meer dan 98%, HT1500 Interactieve projector is meer dan 90%, HT2500 4K laser TV is meer dan 85% JBMA, de gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over de uniformiteit van geprojecteerde beelden.


* Nadeel 03-

Short-throw projectoren vereisen over het algemeen een zeer plat scherm om te projecteren, vooral bij gebruik van ultra-short-throw projectoren. Rollende of opklapbare projectieschermen worden niet aanbevolen. Omdat het beeld dat door deze twee soorten apparaten wordt geprojecteerd er schommelend uit kan zien. Het is het beste om het bij een vast frame scherm of projectie whiteboard met een goede kwaliteit te houden.